Hoe nieuw werk soms via een omweg ontstaat…….

Wat doe je als je buurvrouw aanbelt en vraagt of je haar oude vitrage van Ikea kunt gebruiken?

“Misschien om op te schilderen” stelde ze voor…..

Nu weiger ik meestal alle aangeboden spullen van anderen, omdat mijn huis al veel te vol is. Maar het gordijn bestond uit transparante vierkantjes en dat kietelde mijn fantasie in hoge mate.

Schilderen op het doek vond ik niet echt een optie, maar ik kreeg het idee om een soort doorzichtig wandkleed te maken. Ik vind naaien leuk en heb vroeger ook wel wandkleden gemaakt.

Ik wilde me beperken tot zwart, wit en grijstinten en de elementen gebruiken waar ik veel van houd, zoals bomen en vogels. Ook vond ik het een uitdaging om het wat abstracter te maken dan ik normaal doe. Ik werkte er met veel enthousiasme aan, maar uiteindelijk viel het eindresultaat me flink tegen.

het afgekeurde kleed

Ik liet het een aantal weken liggen, toch wel wat teleurgesteld. En ging ondertussen door met mijn gewone werk.

Na verloop van tijd begon het weer wat te kriebelen en besloot ik om de stukjes van het wandkleed die ik de moeite waard vond er uit te knippen. Ik had nog een aantal smalle paneeltjes staan van 20 x 50 cm en daarmee ging ik aan de slag. Ik plakte de vierkantjes erop, maakte nieuwe en voegde tekst toe.

detail paneeltje

Hier werd ik wel heel blij van en maakte een aantal van deze paneeltjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*