Opruimen en …vinden

Hou jij van opruimen? Ik….vooral als het gedaan is!

Zo af en toe word ik overvallen door de drang om eens flink op te ruimen. Meestal gaat het om een kast die steeds rommeliger wordt. Tot er geen plaats meer is om dingen goed neer te zetten. Waardoor het nog rommeliger wordt. Herken je dat?

Eigenlijk heb ik er dan best plezier in om de spullen eens goed uit te zoeken en weg te doen wat weg kan. Lekker opruimen, zodat er weer ruimte is voor wat nieuws. Geeft ook een prettig gevoel van ruimte in je hoofd.

Een tijd geleden kocht ik het boek Opgeruimd van Zamarra Oomes-Kok. Vol met manieren hoe je effectief kan opruimen, maar ook hoe je je huis goed organiseert. Zodat opruimen bijzaak wordt, een peulenschil zogezegd!!
Zo’n boek lees ik als een roman…. en ik hou er ook nog goede tips aan over, én… jawel, goede gewoonten.
Meer hierover kan je vinden op haar website http://www.zamarra.nl

Maar wat ook leuk is van zo’n opruimaanval, dat je dingen tegenkomt waarvan je niet eens meer wist dat je ze had.
Zo vond ik helemaal achter in mijn werkkast twee dozen vol met kleine blikjes die ik ooit spaarde.

Toen maakte ik daar in huis geregeld kleine stilleventjes mee. Ik kon het niet laten om daar weer even mee te spelen.

Soms nam ik een thema als leidraad, zoals hier eenden of doosjes met een bepaalde vorm. En de huisjes…….! Ik was totaal vergeten dat ik die had.

Of een kleur, hier rood, als verbinding of een bepaalde stijl, zoals de naïeve doosjes in het midden. Het doosje met de vis vind ik nog steeds prachtig.

Maar nu duikt er toch een probleempje op. Wat zal ik er mee doen? Weer neerzetten? Het huis is al vrij vol en al dat afstoffen….Weg geven of naar de kringloop brengen? Oei, dat gaat me toch wel aan het hart.

Weet je wat? Ik berg ze weer netjes terug in de dozen en zet ze op de plank in de zolderberging. Tot over 5 jaar!

Eén antwoord op “Opruimen en …vinden”

  1. Hoi Magda, ja ik ken die opruimdrang.
    Soms gooi ik heel makkelijk weg en dan een ander moment gaat alles door mijn handen, gooi ik het weg of zet ik het terug in de kast. Bij nader inzien kan ik het beter bij de kringloop brengen, want met de volgende opruimwoede, komt het weer tevoorschijn, zonder er ooit nog naar om gekeken te hebben en ook niet meer weten dat je dat nog hebt.
    Zodoende denk ik bij mijzelf weg er mee, dan heb je weer wat meer kastruimte.
    Vorige week was ik bezig met mijn kledingkasten en dacht iets wat ik twee jaar niet meer heb gedragen moet weg. Heel veel naar het Leger des Heils, maar ook weer heel veel teruggehangen, dan denk ik dat is toch zonde, misschien…….?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*